Les dette før du kjøper Bitcoin

Bitcoin

Hvis du synes at det er mye snakk om aksjer og investeringer for tiden, så er du ikke den eneste. I løpet av de siste to årene har vi nemlig sett en stødig økning i interessen for aksjer, og kryptovaluta er en av de store grunnene til at aksjer har kommet på dagsorden. For selv om det ikke er vanskeligere å investere i fond enn det er å investere i kryptovaluta, har Bitcoin likevel blitt noe mange ser på som en enkel inngang på aksjemarkedet. Men hva burde du tenke på før du kjøper?

Vurderer du å kjøpe Bitcoin? Da er du absolutt ikke alene. Flere og flere velger å investere i kryptovaluta, og her er Bitcoin en av de myntene som fortsatt ligger i toppen – både i forhold til verdi og i forhold til popularitet. Men selv om det er mange som investerer, er det fortsatt mange som synes at terskelen er ganske høy for å komme i gang.

Uttrykk som volatilitet, NA krypto og kurtasje, for å nevne noen veldig få, gjør at mange føler at det er mye man skal sette seg inn i før man begynner. Men faktisk er det ganske enkelt. Her er noen av de tingene det er greit å tenke over før du bestemmer deg for om du eventuelt vil investere eller ikke.

Bli kjent med markedet, myntene og deg selv

Det er tre ting som er viktige å bli kjent med når du skal finne ut av om du har lyst til å investere.

  • Markedet. På mange måter kan man si at markedet styres av Bitcoin kurs, i hvert fall på den måten at de andre myntene følger kursen til Bitcoin ganske tett enten den går opp eller ned. 2020 og 2021 er glimrende eksempler på hvilken effekt de store utsvingene i kursen til Bitcoin hadde på markedet. I det hele tatt er kursen forbundet med høy risiko, noe som vil si at den svinger ofte og mye, så hvis du vil investere i krypto er det greit å ha is i magen og et langsiktig mål.
  • Myntene. Det å bli kjent med myntene og hvem av dem som er den riktige for deg handler om å sette seg inn i teknologien, ambisjonene og mulighetene når det kommer til hver mynt. Velg den du har mest tro på! Ta egne valg og ikke følg råd uten å sette deg inn i det selv først.
  • Deg selv. Det å finne ut av hvem du er som investor er en viktig del av å finne ut av hvilken type investering som er riktig for deg. Har du høy eller lav risikovillighet? Kort- eller langsiktige mål? Hva er budsjettet og strategien din?