Slik kommer du i gang med å kjøpe aksjer som nybegynner

Kjøpe aksjer

Det å investere i aksjer er noe som har steget enormt mye i popularitet i løpet av de siste par årene, og det er ikke så rart. For det faktum at vi snakker mer og mer om penger og økonomi, er med til å inspirere folk til å ta mer ansvar for sin egen økonomi, og kanskje sjekke ut løsninger de ikke hadde gjort ellers. Det å investere har gått fra å være noe bare veldig få gjorde, til å bli noe som er så lavterskel at de aller fleste kan føle seg komfortable med å være med. Og det er en positiv utvikling. Hvordan man kommer i gang som nybegynner er noe vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Hvis du vil vite mer om aksjer for nybegynnere kan du lese mye mer på Aksjebloggen, men vi skal gå igjennom noen av de aller viktigste tingene i denne artikkelen, sånn at du kan føle deg mer klar til å begynne. Noe av det som gjør at mange ikke føler seg klare, er at de føler at de ikke vet nok. Men aksjer er, som mange andre ting, noe man lærer mens man gjør det, så hvis du har den grunnleggende kunnskapen er du faktisk godt på vei. Hvis du venter til du føler deg klar, fordi du vet nok, vil nok dagen aldri komme, for det aller viktigste lærer du underveis. Men det er noen ting du kan gjøre for å føle deg mer klar.

Start med disse fem tingene

Når man er nybegynner når det kommer til aksjer og investeringer, er det mange forskjellige ting man skal sette seg inn i, noe som kan føles litt overveldende for mange. Under har vi samlet noen av tipsene som kan gjøre dette litt enklere å holde oversikt over.

  •   Bruk god tid på å velge plattformen du vil bruke til å handle. Dette er et valg som kan virke lite, men det er faktisk et av de aller viktigste du gjør, så ta deg god tid når du kal velge.
  •   Bli kjent med deg selv som investor. Finn ut av hva risikotoleransen din er, hva målene og ambisjonene dine er og ikke minst hvilken strategi som passer deg best.
  •   Sett deg inn i skattereglene når det kommer til hvordan, og ikke minst når, du skal betale skatt av avkast og gevinster på aksjer.
  •   Skaff deg et nettverk der du kan snakke med andre som også investerer, sånn at du har noen å snakke med. Sett deg inn i aksjene du liker og hør hva andres erfaringer med å begynne var.
  •   Finn ut av hva budsjettet ditt er, hva du har råd og minst lyst til å investere for, og hold deg til dette. Aldri invester mer enn du har råd til å potensielt tape, så vil du automatisk bedre klare å ha is i magen når markedet er i bevegelse.

Med disse rådene har du et fint fundament som forhåpentligvis kan gi deg selvtilliten du trenger for å komme i gang med de første skrittene mot din første investering.