XPeng Inc. (NASDAQ : XPEV) – aksjeanalyse og anbefaling for 2021

XPeng er en kinesisk smart el-bilfirma som utvikler, produserer og markedsfører el-biler til middelklasseforbrukere i Kina. Selskapet ble grunnlagt i juni 2014. EV-selskapet er dermed et svært nytt selskap. Bilene deres gir sømløs integrasjon med avansert internett, kunstig intelligens og autonome kjøreteknologier. Selskapet tilbyr også en rekke relaterte tjenester, for eksempel overladning, vedlikehold og kjøretøy leasing.

Aksjekursen har mer en doblet seg det siste året.

XPeng

Selskapet rapporterte nylig en rekordmåned med 6.565 kjøretøy levert i juni, en økning på 617% fra året før. Hittil i år har de levert totalt 30.738 kjøretøyer. En økning på 459% sammenlignet med året før. Spesielt fortsetter P7-leveransene å vise rekordhøy vekst i juni, noe som gjenspeiler populariteten blant Kinas teknologikyndige forbrukere.

XPeng

I likhet med sin kinesiske storebror – NIO – drar aksjen fordeler av de intensiven Kinesiske myndigheter gir for å stimulere etterspørselen etter kinesiske el-biler for å redusere bruken av fossile brensler og forbedre luftkvaliteten i stor-byene.

Nøkkeldata

  • Markedsverdi : 28,4 billion USD
  • Inntektsvekst (%) : 670.6
  • P/E : Ikke tilgjengelig
  • P/B : 6,12
  • P/S : 24,39
  • EPS : −5,97
  • EPS-vekst : −49,10%

Kursmål

5 meglerhus har analysert aksjen. Deres kursmål er $ 59,75. Noe som gir aksjen en oppside på 20 dollar i forhold til idag. 

Anbefaling

Alle disse fem meglerhusene har en kjøp anbefaling på aksjen.

Vurdering

Foruten å lage elektriske biler, utvikler selskapet også autonome kjøretøy og de driver et nettverk av ladestasjoner. For tiden drive de 1.140 ladestasjoner fordelt på 164 kinesiske byer. Dette gir selskapet et betydelig konkurransefortrinn i hjemmemarkedet, ettersom det gjør det mulig å tilby gratis levetidsladetjenester til sine kunder.

Modellene er fremdeles relativt ukjente i USA, men selskapets G3 SUV og P7 sedan er bestselgere i Kina. Og vesentlig har P7 en rekkevidde på 440 kilometer på en enkelt lading.

I likhet med alle andre EV aksjer har XPeng slitt i år. Elektriske aksjelager er nede med omtrent 40% fra januar-toppene og mer enn halvparten fra toppene i 2020, selv om aksjene ser ut til å ha funnet minst en kortsiktig bunn i midten av mai.