OnNet AS fikk jobben med å utvikle aksjeportalen

prostock

Etter å ha innhentet tilbud fra 8 leverandører og hatt mer inngående samtaler med tre av dem, ble OnNet AS (www.onnet.no) valgt som leverandør av våre nettsider. Dette er den samme leverandøren som vi valgte som vår domene og hosting leverandør. De er dermed vår totalleverandør.

Lavt budsjett

Den største begrensningen vi gav til dem vi innhentet tilbud fra var at løsningen (nettstedet) måtte leveres ferdig til under kr. 10.000.- (eksl.mva). Kravet vi stilte var at nettstedet måtte lages i WordPress og inneholde:

  • En del for nyheter, med muligheten til å skille mellom de siste og de mest populære.
  • En del for fagarikler, hvor artiklene presenteres i en bestemt rekkefølge i hver kategori. For å få full tilgang til hele innholdet må brukeren være logget inn.
  • En del for anbefalinger til dem som har tilgang til investorhjørnet (betalt tilgang).
  • En aksjeskole, hvor brukerne avlegger en flervalg eksamen og får tildelt en elektronisk kursbevis når de er ferdig.
  • Betalingsløsning for fagartiklene og aksjeskolen.

Innholdet ønsket vi å legge inn selv.

De aller fleste leverandørene vi kontaktet datt av lasset på grunn av vårt lave budsjett. De som ikke gjorde det hadde vi en nærmere samtale med.


Tidligere erfaring ble utslagsgivende

Vi hadde håpet å få en rekke nye gode kreative løsninger fra leverandørene vi pratet med, men vi endte opp med å føle at vi selv måtte ha alt av detaljerte kravspesifikasjoner for å få en konkret pris. Med et så lavt budsjett som vi hadde sier dette kanskje seg selv, men dette gjorde at vi ikke fikk så mange nye kreative ideer til våre utfordringer. 

Etter en innledende samtale med tre leverandører valgte vi å prate videre med OnNet som også har laget nettstedet til vår moderportal eStudie.no. Deres forslag var at vi tok utgangspunkt i eStudie.no som har flesteparten av de funksjonene og mulighetene vi er ute etter. Som sagt som gjort. 

2 dager fra bestilling til første korrektur

To dager etter at vi bestemte oss for å gå for OnNet hadde de første utkast klar for korrektur. Noe jeg personlig syntes var ekstremt raskt levert, selv om strukturen bare er en avansert kopi av eStudie med noen tillegg. 

Vi bestemte oss for å ikke inkludere aksjeskolen i første versjon, da vi ennå ikke har alt kursmaterialet og alle flervalg spørsmålene klare ennå. Etter to runder med korreksjoner og justeringer av noen misforståelser i oppsettet av tilleggene som inngår kunne vi begynne på vår mega-jobb som var å flytte alle artiklene om verdipapirer over til prostock.no sin nye portal.  

Under tre ukers utviklingstid

Totalt brukte vi tre uker fra vi sendte ut våre første forespørsler for å innhente tilbud til vi hadde dagens prostock.no klar til lansering. Mesteparten av tiden ble brukt av oss internt på å flytte over fagartiklene om verdipapirer og aksjer fra estudie.no til prostock.no. 

En virtuell utviklingsprosess

Hele utviklingsprosessen skjedde virtuelt via telefon, video-møter, chat og mail. Noe vi fant svært effektivt og tidsbesparende, og er noe vi kommer til å fortsette å bruke så mye som mulig.


Profesjonelle og kreative utviklere

OnNet imponerte meg underveis med deres profesjonalitet. Ikke bare var de svært løsningsorientert og flinke til å finne gode og gratis løsninger på utfordringene vi møtte underveis, men deres kreativitet og vilje til å tenke ut av den vante boksen var noe jeg bet meg merke i. Vi er svært fornøyde med jobben de gjorde og jeg kan anbefale deres tjenester på det varmeste til andre.

ProStock.no er offisielt lansert idag

Siden versjon 1.0 av prostock idag er ferdig er dette i praksis vår offisielle lansering av nettstedet. OnNet hjalp meg med å få lagt prostock.no inn i Google Analytics og AdSense. Jeg er glad for det. Prøvde selv først, men det stoppet fort opp. Det var mer komplisert enn jeg trodde. Trodde også at alt ville virke når dette var gjort, men det viste seg at vi må vente noen dager for å bli godkjent av Google. I mellomtiden er det bare å begynne å skrive våre førte nyhetsartikler.