ZOOM (NASDAQ: ZM) – bør du kjøpe eller selge aksjen?

Covid pandemien må ha vært “guds gave” til aksjonærene i Zoom Video Communications (ZM). Før Covid kom var det ikke mange av oss som hadde noe forhold til Zoom og deres video-konferanse system. Idag vet alle hva Zoom er.

Aksjen var utvilsomt fjorårets vinner på Nasdaq med en kurs vekst på over 400%, men hva nå? Vil kursen fortsette å stige eller vil den krasje nå som samfunnet åpnes mer og mer igjen.

Aksjetype

ZOOM er en typisk vekstaksje. Det vil si en aksje du kjøper for å tjene på den store kursøkningen aksjen forventer å få.

Slike aksjer kjennetegnes av høy P/E og er det motsatte av verdiaksjer. 

Kursmål

 Money.CNNTipranks.comWsj.com
Høyt estimat$ 600$ 550$ 600
Median estimat$ 490,5$ 437$ 477
Lavt estimat$ 250$ 250$ 250

Selv om det er en betydelig oppside fra dagens nivå ($ 295) i forhold til kursmålet for 2021, tilsier de fleste analyser at 2021 kun vil gå med på å prøve å komme tilbake til kursrekorden på $ 588 som ble satt 20 august 2020. 

De som ikke er inne i aksjen bør benytte dagens kursnivå til å komme seg inn i aksjen som nå er inne i en bølgedal, før ny vekst kommer igjen. De som allerede er inne i aksjen bør sitte stille nå og ikke gjøre noe annet enn å eventuelt kjøpe seg opp i aksjen (hvis de kjøpte på et høyt kursnivå).

Meglerhusenes anbefalinger

Dette synet ser alle meglerhus å være enig i. De anbefaler alle å holde på eller kjøpe seg opp i aksjen.

  • Kjøp (5-stjerner) – 3 meglerhus
  • Overvekt (4-stjerner) – 12 meglerhus
  • Hold (3-stjerner) – 11 meglerhus
  • Undervekt (2-stjerner) – 0 meglerhus
  • Selg (1-stjerne) – 0 meglerhus

Selskapsinformasjon

Zoom Video Communications, Inc. ble grunnlagt i 2011 av Eric Yuan. Han er fortsatt  styreleder og administrerende direktør. Selskapets første B2B-klienten var Stanford University. I 2013 fikk videokonferanseplattformen en million brukere, mens hele 477 millioner mennesker lastet ned denne mobil-appen i 2020. Noe som sier noe om den eventyrlige veksten selskapet har vært igjennom etter at Covid pandemien kom.

Zoom ble børsnotert på Nasdaq i april 2019. Etter første handelsdag på børsen fikk selskapet en markedsverdi på $ 16 milliarder, mens markedsverdien var “bare” 1 milliard i 2017. 2019 var også første året Zoom tjente penger.

Produkt sortiment

Zoom tilbyr videotelefonisk programvare. Programvaren finnes både som en gratis versjon og betalt versjon. Den gratis planen gir en videochattetjeneste som tillater opptil 100 samtidige deltakere, med en 40-minutters tidsbegrensning. Den betalbare versjonen støtter opptil 1000 samtidige deltakere i møter som varer opptil 30 timer.

I 2020 var Zoom den 5. mest nedlastede mobilappen i verden med 477 millioner nedlastinger.

Ved utgangen av året kan etterspørselen etter videokonferanser virkelig begynne å bremse som et resultat av at samfunnet åpnes igjen etter Covid pandeien. Zoom-ledere vet dette . De jobber derfor idag med å utvikle en nettbasert e-postapp for å konkurrere med Gmail og Outlook, samt en kalender og en messenger. Hvis disse produktene kommer til en offisiell utgivelse, vil Zoom være i stand til å tilby en komplett pakke med apper for arbeidsproduktivitet, noe som vil skape mye opp-potensial for aksjen. 

Zoom har også konkurransetrusler fra andre store aktører. F.eks. Microsoft, Cisco og Google. Microsoft Teams og Cisco Webex ligger imidlertid ennå bak Zoom når det gjelder funksjoner og pris.

Les mer: Zoom`s produkter og selskapsinformasjon